Fasadpanel i träkomposit

Närbild på lyckat miljöhusprojekt

Pris

 395:-

/kvm inkl.moms!

Vill ni minska  underhållet av fasadpanelen på ert hus men samtidigt inte göra avkall på träkänslan? Då har vi lösningen för er! Vår fasadpanel används i många tuffa klimattyper som är utsatta både för extrem hetta och stark kyla med hårda vindar och kraftigt regn.

Upplev fördelarna med att ha ett trähus som inte kan ruttna och inte kräver målning. Träkompositen är den samma som i vår  komposittrall. Fasadpanelen finns i tre naturliga kulörer. Ljusgrå, mörkbrun och ljusbrun. Mörkgrå, vit och faluröd kan också erbjudas men ingår inte i standardsortimentet.

Fasadpanelen är ett miljövänligt alternativ som är tillverkat av träfiber och återvunnen plast (HDPE). Fasadpanelen är snabbmonterad och kräver sedan inte mer än avtvättning vid behov. Fasadpanelen tar inte upp fukt och tål både höga och låga temperaturer.  Fasadpanelen är garanterat PVC-fri.  Reglas cc 600 mm.

Fasadpanelen har en borstad och mycket naturlig färg och yta. Kan monteras både stående och liggande. Att panelen är lättmonterad gör att ett fasadbyte går snabbt och till en låg totalkostnad. Fasadpanelen fästs med rostfri skruv och hålen för skruvarna ska förborras med lite större diameter än skruvarna. Skruvarna blir helt osynliga då de döljs av nästkommande bräda. Runt knutar och fönster samt dörrar används våra täckbrädor, hörnlister samt täcklister som finns i samma kulörer.

Tillverkningen av fasadpanelen i träkomposit sker under kvalitetskontroll av Scandinavian Plank. Vi erbjuder 10 års garanti mot röta.

Vill ni inte hålla på med evigt underhåll som målning och oljning är vår fasadpanel i träkomposit en mycket bra lösning på era problem. Fasadpanel i träkomposit är framtiden!

Vi finns med i Byggkatalogen Svensk Byggtjänst. Klicka här!

 

Vi ordnar transport direkt till er dörr med egna bilar med avlastning till låga priser! Snabbt och smidigt utan att ni behöver närvara för att ta emot leveransen. Vi skickar faktura på träkomposittrallen efter leverans. Vi skickar gärna också gratis provbitar med posten om ni skickar ett mail med er adress till oss. Se kontaktuppgifter under fliken kontakt. Uppge namn och adress samt produkt samt ev antal kvm.

fasadpanel-i-profil

Fasadpanelen är utformad så att det bildas en luftspalt mellan panelen och huset. Den unika sammansättningen gör att det blir tätt för vatten att ta sig igenom skarven mellan panelerna.

 

Teknisk information:

Mått:       148x21mm

Längd:    2800mm

Åtgång:  7,6 meter/kvm

Reglas:  C/C 600 mm

 

Standardkulörer för vår fasadpanel  395 kr/kvm

1. Ljusbrun
2. Ljusgrå
3. Mörkbrun

ljusbrunljusgramorkbrun

 

Icke standardkulörer av vår fasadpanel. Just nu i lager!

1. Vit
2. Faluröd
3. Mörkgrå

Pris 495 kr/kvm

 

         

 

Viktigt! 

Håll 15 mm avstånd mot alla fasta föremål så att det finns utrymme för panelen att röra sig vid olika utomhustemperaturer. Annars finns det risk att panelen bågnar. Panelens längd på 2,8 meter kan variera några millimeter beroende på temperatur vilket gäller för alla typer av fasadpanel i träkomposit. Förborra alltid med lite större diameter än skruven så att panelen och listerna kan röra sig lite i skruvhålen.

Läs monteringsanvisningen som finns att ladda ner under dokument noga innan monteringen börjar.

Temp        Avstånd mellan panelens kortändar

0 - 25        5 mm

+ 25          3 mm

Fasadpanelen består av:

Träfiber (60%)

HDPE-plast (30%)

Tillsatser som UV-skydd, antimögelmedel och pigment (10%)

 

monteringsanv2

Ladda ner monteringsanvisning på fasadpanel

 

 

 

 

 

#ytterpanel #väggpanel #träpanel #träfasad #fasadpanel #underhållsfri #scandinavianplank

Fördelar med fasadpanel i träkomposit

Naturligt och vackert utseende

Borstad yta med träkänsla

Behöver inte målas

Genomfärgad

Underhållsfritt

Fuktbeständig

Homogen till färg och form

Låg totalkostnad

Kan inte ruttna

UV-beständig

PVC-fri

Snabbmonterad

Lång livslängd

Miljövänlig