Komposittrall med träkänsla!

Pris från 395 kr/kvm i webbshopen!

Vi levererar direkt till er dörr över hela Sverige efter beställning i vår webbshop. Beställ gärna helt gratis provbitar med broschyr genom att lägga ett mail till oss med er adress innan eventuell order. 

Komposittrallen är tillverkad av träfiber och plast och är ett miljövänligt alternativ till giftigt tryckimpregnerat virke. För att säkerställa fortsatt nöjda kunder är trätrallen tillverkad av råvaror av högsta kvalitet. Trots vårt låga pris är vår komposittrall 25 mm i tjocklek för ökad styrka och skydd mot vriding och skevhet samt sprickbildning. Tunn lågpristrall (20mm) har sämre egenskaper.

Komposittrallen har UV-filter - tillsatser som skyddar mot solljusets skadliga påverkan vilket borgar för lång livslängd. Den är garanterat PVC-fri. Den är utan knastar och homogen vad gäller storlek, färg och längd. Den har ett utseende som ser ut som trä, den ska hanteras som vanligt trä men har hållbarheten som plast.

Komposittrall

Komposittrallen behöver aldrig oljas eller målas men avtvättning eller ett tag med högrtycks-tvätten krävs vid behov.  Trallen kan inte ruttna. Samtidigt får du ett snyggt och naturligt trägolv eller däck utan plastkänsla som är behagligt att gå på, vackert att se på och enkelt att montera. Den ihåliga trallen är vändbar med olika mönster på varje sida, (tätspårad på ena sidan och bredare mellan spåren på andra sidan). Den massiva är bredspårig på ena sidan och slät på den andra. Du väljer själv vilken sida du vill ha uppåt. Det går att kombinera ihålig och massiv om man väljer den bredspåriga sidan uppåt.

De flesta privatpersoner (95%) väljer ihålig trall som räcker för normalt bruk. Massiv trall används mest till offentliga miljöer eller vid bygge av trappor. Trallen blir inte heller hal som vanligt trä vid fuktig väderlek och regn på grund av den borstade ytan. Spårningen bidrar också till att minska halkrisken och den har inte bara en designfunktion. Den unika konstruktionen ger även bra stegdämpning. Kanalerna i trallen lämpar sig utmärkt för kabeldragning till snygg led belysning på ditt trädäck. Vi säljer inte trall med trämönster då det visat sig att det efter en tid blir blanka gångar där man går mycket då trämönstret bara är präglat tunt på ytan.

lastbil1      Bild bilar 2017

Komposittrall 

Komposittrallen är konstruerad för att klara vårt hårda nordiska klimat med kraftigt regn, sand etc. Den är också ett säkert och miljövänligt alternativ som sparar din fritid och dina pengar på grund av det låga underhållet som krävs eftersom den inte behöver oljas eller laseras. Du kan lätt montera ditt golv i träkomposit själv eller låta en professionell installatör utföra installationen på din altan eller balkong. Tänk på att utnyttja möjligheten till rot-avdrag.

För mer information om clipsen klicka här!

kap

      

  Monteringen kräver endast vanliga handverktyg som kapsåg och skruvdragare etc.

 

I USA har underhållsfri komposit trall  tagit 40 % av marknaden de senaste åren.

Väljer ni trädäck i komposit gör ni ett slag för miljön och sparar samtidigt på våra naturresurser.

Vi arbetar med hög etik och mot seriösa långsiktiga kundrelationer.

Tillverkningen hos våra leverantörer sker under kvalitetskontroll av Scandinavian Plank.

Vi strävar efter att ge våra kunder produkter i träkomposit med hög kvalité kombinerat med god service och lågt pris.

Vi levererar direkt med egna fordon. Faktura skickar vi först efter leverans.

Vår komposit trall innehåller garanterat inte lågbudgetalternativet PVC.

Vi är anslutna till Nordisk E-handelscertifiering.

Vi erbjuder 10 års garanti mot röta.

 

Teknisk information (ihålig) Se dokument!

Dim:         140x25mm
Vikt:          2,4kg/m
Åtgång:    7,0m/kvm
Längd:     2800mm
Återvinningsbar: 100%

 

Kulörer (ihålig och massiv) Se miljöbilder!

  1. Ljusbrun
  2. Mörkgrå
  3. Mörkbrun

 

Komposittrall

 

 

Motståndskraft mot blekning!

Bilden nedan till vänster visar en helt ny underhållsfri trallbit lagd ovanpå en tre år gammal altan monterad utomhus. Som synes är blekningen nästan obefintlig. En minimal nyansskillnad kan uppstå de första två månaderna för att sedan stanna av och stabiliseras. Det behöver inte se ut som den tryckimpregnerade trallen på bilden nedan till höger efter några år! Komposit trallen är genomfärgad vilket gör att eventuella repor syns mindre. Skulle repor uppstå kan dessa slipas bort med grovt sandpapper vilket inte går på trall som är belagd med ytskikt eller har trämönster.

fargbestandig

 

Rostfria clips som ger litet avstånd mellan trallbrädorna!

De flesta kunder vill ha ett så litet avstånd som möjligt mellan trallbrädorna eftersom det ger ett bättre helhetsintryck. Det är inte så snyggt om de rostfria clipsen blänker mellan brädorna. Vi har tagit fasta på detta och utvecklat ett rostfritt clips som bara ger 2 mm mellan brädorna. Det är tillräckligt för att vatten ska kunna rinna bort men att springan ändå blir så liten att clipsen knappt syns. Dessutom samlas det mindre skräp och löv etc. mellan brädorna. Se skillnaden nedan mellan vår och konkurrenternas trall.

 

 

Viktigt!

Håll 15 mm avstånd mot alla fasta föremål så att det finns utrymme för trallen att röra sig vid olika utomhustemperaturer. Annars finns det risk att trallen bågnar. Trallens längd på 2,8 meter kan variera några millimeter beroende på temperatur vilket gäller för alla typer av träkomposittrall.

Temp       Avstånd mellan trallens kortändar

0  - 25       5 mm
> + 25       3 mm

Läs monteringsanvisningen som finns att ladda ner under dokument noga innan monteringen börjar.

 

Träkompositen innehåller:

Träfiber (60%)
HDPE-plast (30%)
Tillsatser som UV-skydd, antimögelmedel och pigment (10%)

 

 laddanerLadda ner monteringsanvisning!

 

 

 

 

 

Tillverkningen är ISO 9001 samt ISO 14001-certifierad och produkten testad enligt europeiska säkerhetskrav EN 15534-1:2014 och EN 15534-4:2014

komposittrall, utomhusgolv, underhållsfri trall, trall komposit, bygga trädäck, träkomposittrall, bygga altan, terassbräda, terassvirke, bygga terass, trallbräda, trallvirke, komposittrall

Vad gör Scandinavian Planks trall så unik?

Naturligt och vackert utseende

Tjocklek 25 mm för ökad styrka

Underhållsfritt då det inte behöver oljas eller målas

Borstad yta med träkänsla

Halksäkert då spårad på båda sidor

Trallen är vändbar, en spårad och en rillad sida.

Ni väljer själv vilken sida ni vill ha uppåt

Lättmonterat med dolda rostfria clips som ger smal springa

Tralldäcket blir helt slätt utan skruvskallar som kan skada dina fötter

Snabbmonterat på vanliga reglar med cc 400 mm

Låg totalkostnad

Genomfärgad vilket gör att repor syns mindre

Finns i tre kulörer, grå,

ljusbrun och mörkbrun

Homogen till färg och form

Motståndskraftigt mot röta

Fuktbeständigt

Vi erbjuder även hörnlister och täcklister i träkomposit som matchar trallen och fasadpanelen i kulör

Tål höga och låga temperaturer

Mycket lång livslängd

PVC-fri

UV resistent